Jocs, tallers i activitats per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient a Parets

05/06/2016

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra arreu el 5 de juny, l'Ajuntament de Parets, per mitjà de l'Escola de la Natura, ha preparat un grapat d'activitats lúdiques i festives amb l'objectiu de mostrar que pot fer cadascú per millorar el seu entorn ambiental més proper.

Les primeres activitats seran de caràcter informatiu i es faran els dies 30 de maig, 1 i 3 de juny, de 10 a 12 h, amb la instal·lació de carpes als mercats de Can Berenguer (30 de maig), Camp de les peces (1 de juny) i zona comercial Iveco (3 de juny). Allà, a més d'obtenir informació, també es podrà recollir el 'Tiquet Verd', que es podrà bescanviar per un regal el dia 5 de juny.

Divendres, 3 de juny, a les 19 h, a l'Escola de la Natura, tindrà lloc la xerrada col·loqui 'Millorem en el reciclatge d'oli i la recollida de roba a Parets', durant la qual s'informarà de les ubicacions dels nous contenidors de recollida d'oli i roba i de com fer-ne un ús correcte.

Finalment, el diumenge 5 de juny, el Parc Cal Jardiner, acollirà una matinal lúdica i festiva on es mostrarà, mitjançant espais informatius, jocs i tallers, què podem fer cadascú de nosaltres per millorar el nostre entorn més proper.

Durant el matinal podreu bescanviar els tiquets verds recollits als punts d’informació ubicats a diversos punts del municipi durant la setmana per un obsequi. Tindreu informació sobre les activitats realitzades per l’Escola de la Natura i de les properes exposicions.

També podreu consultar alguns dels treballs de recerca publicats pel grup d’investigació de l’Escola.

Els més petits podran participar en tallers molt dinàmics d’estalvi aigua i prevenció de residus, a l’hora que passen una bona estona saltant als inflables de medi ambient.

Per recuperar forces podreu fer un tastet del productes elaborats a la cuina solar instal·lada al parc de Cal Jardiner.

Exposició Adéu soroll!

En el marc de la celebració, al Casal Cal Jardiner, s'hi ha instal·lat l'exposició Adéu soroll!, contra la contaminació acústica, una proposta per avançar col·lectivament en el control del soroll i la millora de la qualitat de vida de les persones. La mostra es pot veure fins al 5 de juny, de dimarts a dissabte de 10 a 12 h, i de dimarts a diumenge de 17 a 21 h.