Enllaços astronomia

Anys llum

Observacions astronòmiques de galàxies, quasars, cúmuls, dobles, variables i nebuloses. Dibuixos, fotografies i descripcions.

Astronomia i Astrofísica

Web personal d'Enric Marco Soler, del Departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de Valéncia. Ofereix temes i imatges de la comaraca on resideix (la Valldigna) i una variada i selecta informació sobre recerca, astronomia, universitat, comunicació i altres coses.

Estels

Nebuloses planetàries, estrelles variables, registre d'observacions, equip, novetats i enllaços.

Gaia

Projecte de cens galàctic de l'Agència Espacial Europea per a determinar la composició, formació i evolució de la nostra galàxia.

Júpiter i Saturn

Què i com observar, observacions, descripcions dels programes de Júpiter i Saturn, resultats, publicacions i recursos.

Mercuri

Trànsit de mercuri. Explicació dels fenómens associats al trànsit dels planetes.

Nostra nau

Programa de televisió de Catalunya sobre astronomia. Presentació, resums dels programes, fórum, enviar postals i enllaços relacionats.

El Planetarium

Planetari mòbil i flexible adreçat especialment a nens i nenes. Informació, planetes, constel·lacions i franquícies.

Projecte Galileo

Com la NASA encara l'estudi del planeta Júpiter i els seus principals satèl·lits. Inclou galeria d'imatges i vídeos, arxius sonors, vocabulari i bibliografia. Enfocat a l'ensenyament.

Satèl·lits meteorològics

Introducció a aquesta mena de satèl·lits, aplicacions, tipus d'imatges, classificació dels tipus, enllaços a informació a cada un cadascun d'ells i a altres informacions sobre el tema.

SETI@home Catalunya

Experiment per a la Recerca d'Inteligència Extraterrestre (SETI). Presentació del projecte, novetats, estadístiques, com col·laborar i estat del sistema. Versió oficial traduïda al català.

L'Univers

Els estels, les galàxies, la Via Làctia, quísars, pòlsars, forats negres, altres materials, mesures, forces i moviments, origen i evolució de l'univers i mètodes d'observació.

Viatge a la Lluna

Tot sobre els viatges a la Lluna. Pensat per a l'ensenyament. Inclou simulacions i un vessant lúdic.