La Sala d'exposicions de l'Escola de la Natura és un espai diàfan on hi podreu trobar tot tipus d'exposicions, tant fotogràfiques, com en viu, com en digital.
L'espai és de lliure accés i el seu horari de visita és de dilluns a divendres, de 10 a 13:30h i de 17 a 20h.
Podeu veure a sota un històric d'algunes exposicions que s'han fet fins a dia d'avui.
Veniu a gaudir de l'exposició actual i estigueu atents a noves exposicions!
L’exposició descriu l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos
hídrics i les accions necessàries per dur a terme una gestió sostenible
de l’aigua.
La vida de l’aigua mostra la impoància de l’aigua per al manteniment
dels ecosistemes fluvials i com a font per als diferents usos com l’agricultura,
el consum domèstic i la indústria, entre d’altres i com fer front a l’amenaça del canvi climàtic sobre els recursos hídrics.
Es proposen eines per valorar l’aigua com a recurs escàs, entendre el
cicle integral de l’aigua i adquirir hàbits responsables per a un bon ús i
per a l’estalvi de l’aigua.
Exposició fogràfica que mostra les dos vessants de la realitat del riu Tenes al seu pas per Parets.
El riu és viu. Si te oportunitats canvia, es modifica i s'adapta d'una manera excepcional. Podem descobrir petits tresors entre la flora i la fauna d'aquest ecosistema.
Com t'agradaria que fos el riu dintre de 30 anys? La resposta depèn de com actuem les persones davant el medi.
La Exposició ens permetrà fer una passejada pel riu, observant aquests petits tresors, però també mostrarà algunes accions incíviques que malauradament es detecten i que ens recorden la necessitat de la convivència cívica i del respecte per l'entorn.
Després de visitar l'exposició, explica'ns que penses responent al següent questionari:
https://forms.gle/GqBEFgMcCf61kWSm6
Moltíssimes gràcies per la tevaparticipació!
La inauguració es fa en el marc de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, el pròxim dijous 8 de juny, i es podrà visitar manera permanent al mural exterior de l’Escola de la Natura.
L’Escola de la Natura acull una exposició del fotògraf i naturalista Josep M. Mompart
‘Detalls de Natura’ és el nom de l’exposició que es podrà veure a partir d’aquest divendres, 10 de juny, i fins al 27 de juliol, a la sala d’exposicions de l’Escola de la Natura.
Aquesta exposició és un apropament a la bellesa que ens ofereix la natura i a la que només podem accedir mitjançant la tecnologia del macro. Per gaudir d'aquests detalls, no arribarem només amb un bon equip de fotografia, necessitarem a més, la tècnica, la precisió i sobretot la sensibilitat d'un fotògraf.
En aquesta ocasió Josep M. Mompart, fotògraf naturalista i membre del Grup d'Investigació de l'Escola de la Natura, torna a sorprendre'ns amb el seu treball, un recopilatori d'imatges d'insectes, invertebrats i amfibis que ens recorda la gran biodiversitat que ens envolta.
Totes les imatges de l’exposició han estat capturades a Parets i, la majoria, són d'espècies residents.
L'exposició té com a objectiu fonamental la conscienciació ciutadana sobre el fet de la contaminació acústica, com afecta la qualitat de vida de les persones i la forma de combatre-la.
Amb la visita a la exposició podrem entendre el concepte i les característiques del so i diferenciar-lo del soroll. Amb l'ajuda de sonòmetres i un espai multimedia podrem explorar la fisiologia auditiva i establir un rang de sons i sorolls en funció de la seva freqüencia.
En aquest temps d'estrès, crits i sorolls, us proposem un recorregut
per un conte, ple d’imatges i composicions aístiques
que despearan la vostra imaginació per gaudir de les diverses
cares que pot oferir… el silenci, aquell que és necessari, buscat,
desitjat, i també aquell que ens fa por i que rebutgem.
Autor: Daniel Fernández, naturalista, especialista en herpetologia i col·laborador de l'Escola de la Natura.
Bona assistència de públic a la presentació del projecte "Grafi", una granota de vida incerta, a l'acte herpetòlegs, estudiants i afeccionats al món dels amfibis van poder informar-se i compartir els treballs, que el grup d'investigació de l'Escola de la Natura ha iniciat envers aquest tema. Posteriorment a la presentació, es van poder visitar les instal·lacions del centre, on es desenvolupen els diferents estudis, per finalitzar es va inaugurar l'exposició fotogràfica "Salamandres i tritons de la Península Ibèrica".
Vine i al·lucina!
- Taràntules
- Milpeus gegants
- Formigues talladores de fulles
- Meduses
- Cavallets de mar
- Escorpins negres i molt més...
Veuràs de molt a prop l'adaptació de les diferents espècies a cada ecosistema.
Coincidint amb el taller "El món dels bolets" que es farà els dies 18, 19 i 20 d'octubre, l'Escola de la Natura organitza aquest concurs fotogràfic dedicat al tema dels bolets.
Vine a gaudir de la mostra d'insectes exòtics vius més espectaculars que es poden trobar a la natura!
Insectes pal, mantis orquídia, insectes fulla, escarabats gegants i més!
Els veureu a la sala d'exposicions de l'Escola de la Natura.
L'objectiu de l'exposició, a bandad e gaudir de les seves formes i colors, és intentar canviar la imatge social que hi ha dels insectes i valorar la contribució que fan en el cicle de la natura.
A càrrec de Jordi Rius, membre de la Societat Catalana de Micologia.
En aquesta exposició podreu veure una mostra fotogràfica els bolets més representatius de l'Espai de Gallecs, a més d'un diorama amb espècies naturals recollides pel grup d'alumnes del curs de micrologia.
Amb un enfocament natural i pedagògic, aquesta exposició és un homenatge a aquesta marevellosa forma de vida, tan interessant i elegant. Mitjançant quadres, herbaris de fulles, fotografies i textos, es mostra l'estructura dels arbres, les estacions i l'activitat humana, així com la problemàtica mundial que els efecta.
El passat mes d'octubre va haver, a la sala d’exposicions de l’Escola de la Natura, la mostra “Amfibis i rèptils amics del Tenes”, inaugurada el mes de juny coincidint amb el dia del Medi Ambient.
La mostra constava d’un recull fotogràfic dels amfibis i rèptils més representatius del municipi. Els visitants van poder comprovar de prop les diferents espècies de granotes, gripaus, llangardaixos, sargantanes i serps que conviuen molt a prop nostre, al voltant del riu Tenes.
La presentació anar a càrrec dels membres de l’Associació per a la recuperació de la fauna autòctona catalana (ARFAC). L’exposició gira al voltant de les diferents formes de relacionar-se i conviure entre els éssers humans i els animals, així com sobre les qüestions legals que envolten aquest món.
La mostra, inclou un recull de fotografies de bolets de Gallecs i un diorama amb exemplars naturals
Aquest proper divendres 6 de novembre, a les 19h, s’inaugurarà a la sala d’exposicions de l’Escola de la Natura de Parets la mostra El Món dels Bolets. Es tracta d’una exposició dedicada a la divulgació de la Micologia que inclou un recull de fotografies de gran format dels bolets que es poden trobar a l’Espai Natural de Gallecs, així com un diorama amb exemplars naturals.
La presentació de l’exposició anirà a càrrec de Jordi Rius, fotògraf i membre de la Societat Catalana de Micologia, i d’Israel Molinero, coordinador del curs de Micologia que s’imparteix aquesta tardor a l’Escola de la Natura.
La mostra es podrà visitar al carrer Galende, 12 de dilluns a divendres, de les 10 a les 13:30h i de les 16 a les 20h, fins el proper 18 de desembre.
El divendres 2 d’octubre, a les 19h, s’inaugurà la mostra Un Passeig per la Natura del pintor barceloní Víctor Gimeno. En l’acte intervindran el mateix artista i el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Tarrés.
Gimeno porta a Parets un recull dels seus olis dedicats a la temàtica naturalista, on l’autor pretén mesclar el fidel reflex a la realitat amb l’abstracció dels sentiments que inspira el paisatge; tot plegat amb un tractament molt acurat de la llum com a element protagonista.
Amb aquesta mostra s’inicia el segon curs de la Sala d’Exposicions de l’Escola de la Natura de Parets. L’exposició es podrà visitar al carrer Galende, 12 de dilluns a divendres, de les 10 a les 13:30h i de les 16 a les 20h, fins el 30 d’octubre.
Del 29 de maig al 3 de juliol es podrà veure a la sala d’exposicions de l’Escola de la Natura la mostra fotogràfica Un món de colors, de l’artista calderí Joan Condal.
Es tracta d’una exposició científico-artística sobre els colors a les ales de les papallones. Està formada per macrofotografies en què es poden veure, molt ampliats, petits fragments de les ales d’aquests insectes lepidòpters, a més d’un conjunt de vitrines amb les papallones que han estat fotografiades.
Segons Joan Condal, “Un món de colors és una nova forma de veure i entendre la natura que ens envolta”.
L’exposició, de caràcter interactiu, es pot visitar a l’Escola de la Natura, al carrer Galende, núm. 12, de dilluns a divendres, de 16 a 20 h.
Seguint amb la línia d’oferir exposicions de qualitat vinculades al medi ambient, l’Escola de la Natura acollirà entre els propers dies 6 i 27 de maig la mostra IV Instants de Natura, coorganitzada per l’ADENC i per l’Obra Social de Caixa Sabadell.
Instants de Natura és una mostra de caràcter itinerant que recull les millors imatges del concurs de fotografia de natura que cada any convoca l’Associació per a la Defensa i l’Estudi de la Natura. Enguany arriba a la seva quarta edició i ja ha visitat alguns dels espais de referència en divulgació del medi natural al nostre entorn, com el Museu de Ciències Naturals de Granollers o la seu de la Unió Excursionista de Sabadell.
La mostra presenta un recull d’una vintena d’imatges on es pot observar l’evolució d’aquest element emblemàtic del paisatge paretenc, des de la seva restauració el 1999 fins l’actualitat. Les imatges van acompanyades de textos explicatius del paper del Safareig i de l’edifici de la Torre d’en Malla al llarg de la història.
Aquesta és la tercera mostra que acull la sala d’exposicions de l’Escola de la Natura, inaugurada el passat mes de novembre en el marc del 25è aniversari de l’Escola. La retrospectiva del Safareig es podrà visitar les tardes dels dies laborables entre les 16 i les 20h fins el proper 30 d’abril.
L’autor, Joan Condal, presentarà una mostra de la seva obra el proper divendres 13 de febrer a les 19h
Moble Fos presenta obres inspirades en les formes de la natura, on el moble actua com a via d’expressió. Una calor impossible desfà la fusta, creant formes de somni que l’autor imagina de la forma més casual i sorprenent.
El calderí Joan Condal, alhora naturalista i artista polifacètic, presentarà la seva obra el proper divendres 13 de febrer a les 19h a la sala d’exposicions de l’Escola de la Natura (carrer Galende, 12).
Moble Fos es podrà visitar amb entrada lliure fins el 8 de març, de dilluns a divendres entre les 16 i les 20h. Es tracta de la segona exposició que acull la sala de l’Escola de la Natura, inaugurada el passat novembre en el marc del 25è aniversari del centre.