Grups de treball Grup d'Astronomia

Escriu aqui el text
Escriu aqui el text

Escriu un missatge al grup de treball:

"D'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei Orgànica 15/1999, de protecció de dades de caràcter personal i l'article 12 del seu Reglament de Desplegament, aprovat pel Reial Decret 1720/2007, us informem que les vostres dades de caràcter personal s'incorporaran al fitxer Educació amb la finalitat de la gestió de les diferents activitats de prestació del servei públic d'educació que realitza l'Ajuntament en exercici de les seves competències i funcions educatives i no seran cedides a persones físiques i jurídiques públiques o privades sense el vostre consentiment o si no ho autoritza una llei. Aquests fitxers han estat publicats en el BOP (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona) i els podeu consultar en el Registre General de Protecció de Dades, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Podeu exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, en els termes establerts per la legislació vigent, mitjançant una instància a l'oficina d'atenció ciutadana de la Plaça de la Vila núm. 1 o per internet a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Parets del Vallès (https://www.parets.cat/seu_electronica/tramits)"

Noticies del Grup d'Astronomia

Júpiter al costat de la Lluna la nit del 23 al 24 de febrer

23 de Febrer 2016

 

Júpiter és l’únic planeta que podeu veure a ull nu durant la primera part de la nit. Es farà present a partir de les 21:30 per l’horitzó est sota la constel·lació de Leo els primers dies del mes mentre que a finals de mes el podrem veure ja des de les 20:00 h. Per si no aconseguiu trobar-lo al cel, us deixe una ajuda. La nit del 23 al 24 de febrer una Lluna pràcticament plena es posarà al seu costat.

De la figura es veu clarament que d’alineació de planetes no té res de res. Més bé es tracta d’un efecte de perspectiva. A més a més s’observa que tots els planetes es troben a la dreta del Sol, mirant des de la Terra, i per tant, només es podran veure quan el Sol encara no haja eixit per l’horitzó est. És a dir, aquesta alineació només es podrà veure de matinada.

Primera sessió d'Astronomia de la nova temporada

05 de Febrer 2016

Va ser una fantàstica nit. El cel va acompanyar a estones i ens va permetre gaudir de l'espectacle del cel de l'hivern a l'hora de l'observació. Al terrat, l'hexàgon invernal sen's va oferir amb tota la seva majestuositat. A la cúpula vam desvetllar els secrets de la nevulosa d'Orió. A l'aula vam pasar una bona estona comentan les efemérides actuals i properes, com les alineacions planetàries i el proper eclipsi total de Sol que esdevindrà el 9 de Març al Pacífic per Indonèsia. Abans d'acabar es va organitzar una tertúlia espontània sobre la idoneitat de les presentacions de les notícies astronòmiques per part del medis informatius de tot tipus. Va ser francament divertit. Fins la propera.

01 Gener 1970