Dia Mundial de les Tortugues Marines

13/06/2016

Arran dels recents casos d'avistaments i postes de tortuga babaua (Caretta caretta) a les platges d'alguns dels municipis del litoral català, i aprofitant el dia mundial de la tortuga marina us presentem alguns consells d'actuació en cas de veure tortuges.

La tortuga babaua es una espècie Vulnerable que normalment fa la posta a les costes orientals mediterrànies, però recentment s’han detectat postes a les nostres platges, cosa que incrementa el valor dels nostres ecosistemes marins, però que alhora ens obliga a prendre les mesures màximes de protecció i sensibilització. Una gestió inadequada de la situació pot comportar conseqüències ecològiques greus!

Més informació projecte Caretta a la Vista!

Caretta a la Vista! és un projecte de divulgació de l’espècie que treballa perquè els ciutadans tinguin totes les eines per detectar i reconèixer un rastre o niu de tortuga marina a les nostres platges, i perquè puguin actuar adequadament en el cas d'un albirament de tortuga babaua. El projecte compta amb la col·laboració del Centre d'Estudis del Mar de Sitges.

Com actuar?

Si veus una tortuga marina a la platja, el primer que has de fer és no molestar-la i trucar immediatament al 112 per informar de la situació:

No toquis la tortuga
No facis fotos amb flaix
No l’enlluernis
Evita que et vegi: no et posis davant del seu camp de visió

                                                                                         FONT. Diputació de Barcelona