30/11/2017

L’Ajuntament posa en marxa una campanya de control d’espècies exòtiques invasores al municipi

El divendres, 15 de desembre, a les 18h, l’Escola de la Natura de Parets acollirà una xerrada al voltant de la presència d'espècies exòtiques invasores al municipi. La xerrada serà el tret de sortida d’una nova campanya que té l’objectiu d’informar del perill de la presencia d'aquests animals, tant a l’entorn urbà com a l’espai natural, i en l'aplicació de mesures de control.
L’activitat anirà a càrrec de Joan Carles Millet, Tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Parets, i de Daniel Fernandez, Herpetòleg i President de l'associació GRENP.
El programa planteja l'estudi i control d’espècies tals com la tortuga de florida, la carpa comú, la gambúsia, el cranc americà, les cotorretes, el bec de corall, la vespa asiàtica, l’escarbat morrut o el mosquit tigre, que esdevenen un problema pels rius, basses o punts d’aigua i per l’espai aeri paretà.
L'objectiu de la campanya és informar i fer partícep a la ciutadania del problema que suponen aquestes espècies i, alhora, comptar amb la seva col•laboració en el seu control.
L’Ajuntament ja ha dut a terme diferents accions de neteja i control d'espècies exòtiques invasores a punts d'aigua del municipi, com ara el llac de l'Avinguda de Francesc Macià o el safareig de la Torre de Malla.