22 de març, Conta contes del Senyor Riu

22/03/2018

Conta contes del Senyor Riu

Es tracta d’una proposta per apropar el riu (i el cicle de l’aigua) a nens molt petits, a través de l’emoció i de l’art de la narració.

Dos infants troben un personatge curiós, però imponent, sota un pont. A través d’endevinalles i enigmes els infants descobreixen les importants funcions ecològiques i socials dels nostres rius.

La Nora i en Pol busquen un lloc per jugar a l’ombra de sota el pont. De cop i volta:

—Allí hi ha algú...  —diu la Nora, mig esporuguida per l’aspecte del desconegut.

No n’hi ha per menys! Mai no han vist ningú semblant. Costa veure-li la fesomia, perquè du una mena de barbes fluides i de llarguíssima cabellera deixada anar que canvia constantment de lloc, de forma i de color. Tant aviat és transparent com de cristall, com negre o de color gris, blau, marró o verd pàl·lid... I no té ni boca ni ulls!

—Què hi fa vostè, aquí? —pregunta en Pol, intrigat.

—Endevineu-ho! Sempre corro i vaig avall, però sempre sóc aquí —respon, xiuxiuejant, l’estrany personatge.

El taller inclou la lectura i dinamització del conte per tal d'apropar el valor de l’aigua a tota la família i fomentar bones pràctiques entre petits i grans, a través de l’art de la narració.

 Amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona

Dia: dijous, 22 de març

Hora: 16.45h

Lloc: Plaça de la Salut

Preu: gratuït

No cal reservar plaça

 

 

L’any 2018 el lema del DMA2018 és "Aigua i sequera: estalvi i eficiència".

Els períodes de sequera que Catalunya ha viscut els darrers anys han fet que s’hagi consolidat la cultura de l’estalvi i l’adopció d’hàbits de consum sostenibles en les diferents activitats diàries per part de la ciutadania.

Durant el darrer període de sequera més sever que ha viscut Catalunya (2007-08), el consum d’aigua es va reduir en un 21% respecte la demanda de referència 2005-07 i, actualment, podem afirmar que aquesta tendència es consolida. Els motius d’aquesta reducció es deuen a la consciència que ha anat prenent la ciutadania, les campanyes de sensibilització impulsades per la Generalitat de Catalunya i les mesures que ha anat aplicant els Govern en els períodes de sequera. 

Actualment el consum mitjà d’aigua a Catalunya és d’uns 113 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és doncs un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d’aigua sinó també per prendre consciència d’una cultura d’estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient.

Font http://aca-web.gencat.cat