22 de març, Experimenta amb l'aigua!

22/03/2018

Experimenta amb l’aigua!

Tallers d’aigua per nens de totes les edats on podran gaudir d’un conjunt de proves científiques adaptades als més petits: densitat, permeabilitat, descomposició del color de l’aigua. D’altra banda, s’explicarà el cicle integral de l’aigua i el perill si no s’utilitza adequadament i es donaran pautes per fer-ne un bon ús. Els infants podran participar també en els tallers de l’aigua, creant música amb un xilofon d’aigua, cantant cançons i fent gotes d’aigua amb plastilina per decorar els llapis de l’escola.

 Amb la col.laboració de CASSA

Dia: dijous, 22 de març

Hora: 16.45h

Lloc: Espai peatonal Lluís Piquer

 

L’any 2018 el lema del DMA2018 és "Aigua i sequera: estalvi i eficiència".

Els períodes de sequera que Catalunya ha viscut els darrers anys han fet que s’hagi consolidat la cultura de l’estalvi i l’adopció d’hàbits de consum sostenibles en les diferents activitats diàries per part de la ciutadania.

Durant el darrer període de sequera més sever que ha viscut Catalunya (2007-08), el consum d’aigua es va reduir en un 21% respecte la demanda de referència 2005-07 i, actualment, podem afirmar que aquesta tendència es consolida. Els motius d’aquesta reducció es deuen a la consciència que ha anat prenent la ciutadania, les campanyes de sensibilització impulsades per la Generalitat de Catalunya i les mesures que ha anat aplicant els Govern en els períodes de sequera. 

Actualment el consum mitjà d’aigua a Catalunya és d’uns 113 litres per habitant i dia (la OMS estableix que el límit mínim necessari és de 100 litres/ habitant/ dia). Aquesta contenció generalitzada és doncs un gran aliat no només per ajudar a garantir la disponibilitat d’aigua sinó també per prendre consciència d’una cultura d’estalvi i sostenibilitat envers el medi ambient.

Font http://aca-web.gencat.cat