23 de març. Jornada de portes obertes de l'Estació Meteorològica

23/03/2018

Jornada de portes obertes de l’estació meteorològica automàtica 

 Dia: divendres, 23 de març

Horari: 16.45 a 18h

Lloc: Estació Meteorològica Municipal (CEIP Pau Vila)

preu: gratuit

reserves: no cal reserva prèvia

 

El dia Meteorològic Mundial

El temps i el clima no coneixen fronteres geogràfiques. Per això, l’Organització Meteorològica Mundial va instaurar el 23 de març com a data per recordar i conscienciar sobre la importància del clima per als ecosistemes i les persones, així com sobre les necessitats de minimitzar els impactes causats per les activitats humanes. 

L'Organització Meteorològica Mundial és un organisme especialitzat de les Nacions Unides, integrat per 191 Estats i Territoris Membres. És el portaveu autoritzat del sistema de les Nacions Unides sobre l'estat i el comportament de l'atmosfera de la Terra, la seva interacció amb la terra i els oceans, el temps i el clima que genera, i la consegüent distribució dels recursos hídrics.

L’any 2018 sota el lema “Llestos pel temps, preparats pel clima” la OMM convida a  reflexionar sobre els fenòmens meteorològics d'efectes devastadors que existeixen de sempre, com els ciclons tropicals, les pluges fortes, les onades de calor, les sequeres, les tempestes. No obstant això, el canvi climàtic està generant un increment de la intensitat i freqüència d'alguns d'ells, en especial de les onades de calor.

Hem de preparar-nos per als fenòmens meteorològics extrems, millorant els sistemes d'alerta ràpida multiriscos i coordinant encara més les respostes en aquest àmbit. Això  facilitarà la resiliencia i l'adaptació al canvi climàtic a llarg termini que provoquen les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

font: Organització Meteorològica Mundial

+ info