S'inicia la 2a fase de la campanya "Ningú no és igual, el meu ADN m'identifica"

01/04/2018

L’Ajuntament engega la segona fase de la campanya “Ningú no és igual, el meu ADN m’identifica”, que tindrà lloc des del 3 d’abril fins al 29 de juny, amb l’objectiu de completar el registre censal dels gossos a Parets del Vallès. Les accions planificades tenen per objecte reduir els excrements de gossos al carrer, evitar abandonaments i facilitar la recuperació en cas de pèrdua.

A diferència de la fase anterior, en aquesta ocasió, el titular del gos haurà d’assumir el cost de l’alta al cens, de 10 €,  si bé les extraccions i analítiques d’ADN seran gratuïtes si es fan en un dels quatre centres veterinaris de Parets adherits a la campanya .

Amb dades actualitzades del passat mes de gener, hi ha 1.854 gossos censats, 800 més que a l’inici de la campanya d’ADN, l’octubre de 2016. En aquest període, els sistemes d’identificació han permès la recuperació de gairebé 100 gossos perduts.

Pel que fa a l’ordenança de tinença responsable d’animals de companyia, s’han obert prop de trenta expedients per incompliment de la normativa i s’han pres una vintena de mostres d’excrements als carrers.