Juliol, un mes actiu en la defensa dels animals a Parets del Vallès

30/07/2018

Una mascota és una gran companyia, ens permet relacionar-nos afectivament i ens facilita la interacció amb altres persones. Un animal no pot ser un regal per un aniversari o, un premi per aprovar el curs. Quan prenem la decisió de portar a casa un animal, independentment de l’espècie que sigui, hem de ser conscients que incorporem un membre més a la nostra familia.

Decidir entre un conill, un ocell, un peix o una tortuga ha de ser una decisió ben rumiada i consensuada entre tots els membres d’una llar ja que ens acompanyarà durant tota la seva vida. Abans de decidir, hem de tenir en compte les característiques de l’espècie, la longevitat, les necessitats especials, l’espai i les posibles alèrgies entre altres factors. També s’ha de valorar l’opció de l’adopció sempre que sigui posible.

Durant el primer semestre de l’any 2018 s’han recollit a Parets 60 tortugues, prop de 70 carpins daurats i més de 3000 gambusies en les diferents basses del municipi. Aquetsa situació, fruit de l’abandonament per part dels seus propietaris, s’agreuja al tractar-se, en la gran majoria, d’espècies exòtiques catalogades com a invasores.  Cal assenyalar que l’impacte de les espècies invasores sobre les autòctones és la segona causa de pèrdua de biodiversitat al món, només per darrere de la destrucció d'hàbitats.

Durant aquest estiu, l’Ajuntament de Parets aposta per la tinença responsable d’animals de companyia. S’amplia la campanya de cens de gossos amb prova d’ADN gratuïta fins al setembre, es promou l’adopció de gossos i gats abandonats al matinal “adoptan’s”, i es signa el conveni de col.laboració amb el GRENP.

Per qualsevol consulta o dubte podeu contactar amb:

l'Escola de la Natura- Assessorament general

GRENP - Amfibis i rèptils

Associació protectora d'animal de Parets - Animals domèstics

Cos d'Agents Rurals de Catalunya - fauna salvatge

 

Noticia Vallès Visió