Mou-te a Parets! Suma’t a la Setmana Europea de la Mobilitat

12/09/2019

Com ja és habitual, Parets se suma als actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, que enguany tindrà lloc entre els dies 16 i 22 de setembre, amb diferents activitats adreçades a promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Durant tota la setmana hi haurà, a les escoles del municipi, diferents tallers i activitats relacionades amb la mobilitat adreçades als estudiants i, fins al 20 de setembre, a les biblioteques Can Butjosa i Can Rajoler, es farà el taller de dibuix ‘Omplim Parets de bicis’ on els nens i nens podran dibuixar i decorar la seva bicicleta. El diumenge 22, Dia Mundial Sense Cotxes, els treballs s’exposaran al poliesportiu municipal i, els autors i autores dels dibuixos podran recollir un petit obsequi.

El dilluns 16 de setembre i el dimecres 18 de setembre, de 10 a 12 h s’instal·laran, als mercats setmanals de Can Berenguer i del Camp de les Peces, punts informatius sobre mobilitat sostenible per explicar, entre d’altres, les diferents opcions de transport públic urbà i interurbà que tenim a Parets.

Enguany, entre els dies 16 i 22 de setembre, el servei del bus urbà tornarà a ser gratuït en tots els horaris i recorreguts.

El dijous 19 de setembre la gent gran de Parets serà la protagonista de la Caminada saludable, coordinada pels Casals d'Avis de Parets amb la col·laboració de l'Escola de la Natura. Les inscripcions es poden fer fins al 15 de setembre als Casals Asoveen, Sant Jordi i Ca n'Oms. L’itinerari és de curta durada i sortirà a les 10 h des dels tres casals. Finalitzarà en un punt de trobada on s’oferirà un avituallament saludable a tots els participants. L’objectiu de la caminada és promoure un nivell d’activitat física moderada a la població a fi de millorar la salut dels ciutadans i, alhora, donar a conèixer els itineraris saludables PAFES del municipi.

Diumenge, 22 de setembre, es farà la cloenda de la Setmana Europea de la Mobilitat amb la Diada de la Bicicleta, que sortirà dels del poliesportiu municipal a les 10 h. Les inscripcions es podran fer el mateix dia, de 8 a 10 h al lloc de sortida. El recorregut, d’uns 10 km, serà circular i de dificultat baixa. Hi haurà un punt d’avituallament a la meitat del recorregut. A més, si vens amb el teu casc decorat, rebràs un obsequi! Els infants que participin en la cursa podran pintar els seus accessoris i lluir una medalla d’agraïment per no contaminar.

Paral·lelament, durant el matí, a l’aparcament del Poliesportiu, es desenvoluparà l’activitat “mou-T en família!”, per a famílies amb nens a partir de 3 anys. Consistirà en un circuit tancat de 30 x 30 m on es podran provar diferents aparells de mobilitat elèctrica: giraCat, giraSit, Kart, Patinet.

Un cop acabat el circuit, els infants podran dibuixar bicicletes, patinets i monocicles en els tallers de pintura "etiqueta la teva bici" i "equipa la teva bici”.

Els objectius de la Setmana Europea de la Mobilitat són, entre d’altres, sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les seves diferents modalitats; impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics; potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat o reflexionar sobre com afecta la nostra salut l’ús excessiu del transport motoritzat.