Presentació de la Taula de Treball pel Canvi Climàtic TTCCP

06/03/2020

19h. Sala d'exposicions de Can Rajoler

L'acte, presentat pel periodista Joaquim Elcacho, comptarà amb la presència de Martí Boada, científic ambiental i geògraf, i la participació del públic assistent, per consensuar un seguit de propostes destinades a lluitar contra el canvi climàtic.

El 30 de setembre de 2019, la Junta de Portaveus pren l'acord d'establir els compromisos polítics, normatives i recursos necessaris per garantir reduccions de gasos amb efecte hivernacle del 50% en les emissions de CO2 respecte a les preindustrials abans del 2030, i assolir el balanç net zero no més tard del 2040.

Atenent a aquestes necessitats, l'Ajuntament de Parets del Vallès, a través de l'Escola de la Natura, crearà una taula de treball on, a més de la institució municipal, estarà representada la població, a través de particulars, especialistes en temàtiques ambientals, empreses, així com els diferents agents socials o qualsevol persona que vulgui aportar propostes, totes elles encaminades a agilitzar un procés participatiu i de reflexió.

Tot això derivarà en el compromís per part de l'Ajuntament en l'execució de les mesures acordades. En definitiva, un espai on es posi en valor les iniciatives sobre que pot fer cada persona per contribuir a aturar el canvi climàtic i estudiar la transformació dels equipaments municipals en espais sostenibles.

En cadascuna de les sessions monogràfiques hi seran presents regidors i tècnics de l'ajuntament, que tinguin com a competència els diferents temes a tractar, així com convidats d'altres administracions.

Els objectius són exposar, debatre i plantejar actuacions de les diferents problemàtiques ambientals que afecten al nostre municipi.