2020 Setmana de l'Energia #desdecasa

22/06/2020

Europa celebra enguany la Setmana Europea de l'Energia Sostenible del 22 al 26 de juny amb l’objectiu de conscienciar la societat amb actuacions i activitats al voltant de l’eficiència energètica, les energies renovables i el paper clau de la ciutadania en la transició energètica.

En un context d’emergència climàtica i en el marc de la crisi sanitària mundial, és més necessari que mai que avancem amb determinació en la transició energètica cap a un nou model energètic net, sostenible, descarbonitzat, distribuït i democràtic. Ara, les persones tenim la clau per capgirar la situació a través de la participació i la implicació en la gestió de l’energia que utilitzem en el nostre dia a dia.

L'ajuntament de Parets s'adereix a aquesta campanya virtual fent difusió de les recomanacions i dels recursos virtuals que proporcionen l’ICAEN i la Diputació de Barcelona.

Us proposem treballar d'una manera molt engrescadora el concepte d'estalvi energètic a casa a través de jocs, manualitats i la visita a una exposició virtual. Totes les activitats es poden fer de forma individual o en familia.

Podeu conpartir les vostres accions a les xarxes amb els hanstags #EUSEW2020  #SetmanaEnergia  #desdecasa.

El repte - Per un món de colors. Digues la teva! Pinta el món de colors o decora’l i deixa el teu missatge per un món millor, més eficient i sostenible. Comparteix-lo a les xarxes amb el hanstag  #SetmanaEnergia #desdecasa. Descarrega el decorat en color o en blanc i negre

Com construim un molinet de vent? Les energies renovables són una alternativa per reduir la contaminació i els impactes al medi ambient. Us proposem construir un molinet de vent, element que representa l'energia eòlica.

Descarrega la plantilla per crear el vostre molinet de vent i el vídeo al perfil d'Instagram del Compartim Un futur (compartimunfutur).

Juguem amb energia des de casa.  Pels més petits de casa - i no tant petits, sols o acompanyats, disposeu de 6 jocs virtuals per aprendre'n molt sobre l'energia sostenible.

  1. L'ús de l'energia a casa- Ruleta de paraules 
  2. Efectes de l'ús de l'energia- Mots encreuats 
  3. Renovables o no renovables– Test
  4. Busca les energies renovables- Sopa de lletres
  5. Estalvi d'energia– Memory
  6. Repensem pobles i ciutats! - Interactiu 

Exposició  "actuem amb energia"- Visita i interacció virtual.  L'exposició Actuem amb energia mostra com, a partir d'un recurs que es troba a la natura, podem acabar encenent un llum; els avantatges i els inconvenients derivats d'aquest procés; com es pot veure influenciat per l'estalvi i l'ús eficient de l'energia en el nostre dia a dia, i com les administracions locals, nacionals i internacionals hi tenen un paper important.

El canvi climàtic és un problema que ja ens afecta i cada cop ens afectarà més. El dia després del confinament també. La resposta al canvi climàtic passa per una transició energètica i una acció climàtica. Cal actuar perquè com hem pogut comprovar, els problemes globals ens afecten localment.

https://view.genial.ly/5ec98f95ad9c9e0d8e2081a3

 

Podeu consultar moltes més activitats virtuals a la web institucional de la setmana de l'Energia: http://icaen.gencat.cat/ca/l_icaen/campanyes/setmana-de-l-energia/recursos/ i  a la web de la Diputació de Barcelona   https://www.diba.cat/web/xarxasost/setmanaenergia/recursos.