L'Ajuntament renovarà tots els contenidors de recollida selectiva de paper, cartró i envasos abans de final d'any

15/07/2020

L'alcalde de Parets, Jordi Seguer, i la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, es van reunir dilluns amb el president del Consorci de Residus del Vallès Oriental, Albert Camps, per analitzar la qualitat del servei de la recollida selectiva que presta el Consorci a Parets del Vallès. La trobada ha servit, entre d'altres, per posar sobre la taula la base de les futures millores que s'introduiran durant la pròxima tardor.

Ara fa un any, l'equip de govern va expressar públicament la seva opinió sobre les deficiències del servei però, durant els darrers mesos, s'ha constatat una millora, sobretot en la periodicitat de la recollida, i en els casos en què s'han produït desbordaments en jornades puntuals.

El resultat de la reunió d'aquest dilluns ha estat l'acord que, si el tot va bé i segueixen les millores, durant el mes d'octubre, Parets renovarà tots els contenidors de color blau i groc del municipi i ampliarà les illes completes de contenidors. També es preveu, més endavant, renovar els contenidors de color verd destinats al reciclatge del vidre.

L'alcalde Jordi Seguer ha valorat satisfactòriament la millora que representarà per Parets la renovació dels contenidors, la majoria en molt mal estat. "La recollida amb càrrega lateral permetrà oferir un millor servei a la ciutadania i, si és així, l'Ajuntament continuarà formant part del Consorci. Creiem en la gestió pública però que aquesta sigui de qualitat, valorem les bones intencions del nou president Albert Camps i en els pròxims mesos esperem veure els resultats".

La regidoria de Serveis Urbans treballarà ara una proposta de caràcter tècnic on es definiran el nombre de contenidors de cartó i envàs que s'han de substituir, i les noves àrees completes de recollida. Aquest increment ha de servir per facilitar als paretans i les paretanes la possibilitat encara més de reciclar i complir en el futur la normativa europea.

Durant la reunió també s'ha parlat sobre la possibilitat d'ampliar les instal·lacions de la deixalleria municipal, i que permeti ampliar els usos actuals incloent-hi un espai per al reciclatge i la recuperació de diferents elements. La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, ha comentat sobre l'ampliació "ens vam plantejar la necessitat que quan es fes aquesta ampliació també es refés el projecte en el sentit d'introduir tots els elements possibles de reciclatge i recuperació. El Consorci va rebre la proposta amb bons ulls i creiem que es tirarà endavant molt aviat. Des del punt de vista ambiental és una gran notícia, ja que moltes vegades els usuaris de la deixalleria porten elements recuperables com una rentadora, vaixelles o coberts, entre altres. En definitiva, molts tipus de materials dels quals una part segurament no es pugui reutilitzar però una altra es podria reciclar totalment".

L'Ajuntament de Parets continua amb el seu compromís per una gestió ambiental sostenible, el foment del reciclatge i per promoure accions responsables amb el medi ambient.