Parets al dia. Projecte per millorar l’entorn del riu Tenes

23/07/2020

El servei d’Urbanisme de l’Ajuntament de Parets vol impulsar un projecte de recuperació ecològica, paisatgística i social del riu Tenes i el seu entorn al seu pas pel terme municipal de Parets.

La regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Rosa Martí, comentava que “es tracta d’un projecte d’integració, paisatgístic i socialitzador del riu”. El projecte està enfocat perquè el riu Tenes sigui un espai principal en el municipi i actuï d’unió entre el Barri Antic, el barri de l’Escorxador i l’Eixample. Per tant, una iniciativa global que va més enllà de la llera del riu, ja que té en compte l’entorn. La situació del riu Tenes és molt millorable i la regidora assenyalava que “és competència de l’Agència Catalana de l’Aigua, responsable de tots els rius del territori“. També apuntava que el riu ha estat castigat durant molts anys perquè baixaven aigües brutes però el Consorci Besòs Tordera ja va millorar la qualitat de l’aigua. No obstant això, el riu segueix brut de vegetació invasora i pot generar cert perill en cas que es produeixin temporals de pluges fortes. Per tant, “es tracta de fer un segon pas perquè el riu es pugui integrar en la població i que sigui una zona de lleure perquè tots els habitants puguin gaudir-ne apropant-s’hi el màxim possible”.

El pla compta amb un pressupost de 13.794 € amb l’IVA inclòs i es troba en concurs de licitació. El termini per presentar ofertes és fins al 31 d’agost. El concursant guanyador haurà de redactar tres propostes, per tal d’obrir un procés de participació ciutadana.