L’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya, per segon any consecutiu dóna una subvenció del 100%, per les despeses ocasionades per la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant.

29/09/2020

Els beneficiaris d’aquesta línia d’ajuts són els propietaris de béns immobles que continguin elements d'amiant procedents de la construcció i que impulsin el seu desamiantatge, siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Per rebre la totalitat de la subvenció, cal que una empresa especialitzada retiri aquests materials i presentar la documentació a l’Agència de Residus. La quantitat destinada a aquestes ajudes per l’any 2020 és de 2 milions d’euros.

L’Agència va establir un sistema progressiu eliminant en els edificis públics de la Generalitat aquest material i des de l’any passat vol, en un temps prudencial, anar retirant les uralites que hi ha per tot el territori.

Mitjançant les tècniques via satèl·lit, l’Agència disposa d’un mapa de tota Catalunya i coneix perfectament els llocs on hi ha col·locat aquest material. Si s’elimina de manera clandestina, sanciona a qui ho fa pels perills que suposa manipular i abocar la uralita en llocs no autoritzats.

El tràmit estarà disponible en aquest enllaç fins que s’esgoti la partida pressupostària i com a màxim fins al 30 de novembre.