SOSTENIBILITAT Parets vol crear un model de poble més sostenible

01/12/2021

El ple del 25 de novembre va aprovar per unanimitat la mesura

El segon punt del ple ordinari del passat dijous, 25 de novembre, consistia a aprovar la declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat per una recuperació verda i socialment justa (dins de l’Exp. 1090/2020). El ple va aprovar per unanimitat el punt, que se situava dins de l’àrea d’Urbanisme, Medi Ambient, Habitatge, Salubritat Pública i Patrimoni Cultural, amb els vots a favor de tots els representants polítics.

L’expedient consisteix en una declaració tipus que es proposa en la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i té 8 punts. El primer és incorporar la recuperació verda en les nostres polítiques de reactivació econòmica. En segon lloc, contempla reforçar la nostra ambició climàtica accelerant la transició energètica i fer-la més justa a través de l’autoconsum i les energies renovables. També pretén potenciar el model d’economia circular en el comerç i la recollida selectiva de residus, afavorir la mobilitat sostenible i la qualitat de l’aire per garantir la salut, preservar la biodiversitat dels espais naturals urbans i donar suport a un sistema alimentari sostenible: horts socials i menjadors escolars. Vol repensar l’educació ambiental, adaptar els compromisos a la realitat municipal i notificar aquest acord a la presidència de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, va explicar al ple que “en la mesura que podem, a aquests punts ja se’ls està donant suport, però sempre és bo adherir-se a aquestes propostes i intentar complir-los en tota la mesura que sigui possible”.