ENTORN NATURAL L’Ajuntament demanarà una subvenció per la remodelació de la llera del Tenes a través del fons Next Generation

25/02/2022

El punt es va aprovar al Ple del passat 24 de febrer amb 16 volts a favor i 1 abstenció

A la darrera sessió extraordinària del Ple Municipal del passat dijous, 24 de febrer, un dels punts a l’ordre del dia dins l’Àrea d’Urbanisme, Medi Ambient, Habitatge, Salubritat Pública, i Patrimoni Cultural, era l’aprovació de la sol·licitud de subvenció de la Fundación Biodiversidad F.S.P, al foment d'actuacions adreçades a la restauració d'ecosistemes fluvials i a la reducció del risc d'inundació als entorns urbans espanyols a través de solucions basades en la naturalesa, corresponent a l'any 2021, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea NextGeneration EU, per dur a terme l’actuació de remodelació de l’entorn de la llera del riu Tenes a Parets del Vallès, en les fases 1 i 2. L’import que es demana és d’1.092.838,50 euros.

El punt es va aprovar amb 16 vots a favor dels grups PSC, Sumem Esquerres, Ara Parets ERC i Parets x la República-Junts x Cat, i 1 abstenció, de Ciutadans.

La regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, va explicar durant la sessió plenària que: “per a aquesta convocatòria Next Generation s’adapta molt al projecte que està dins el pressupost municipal i que afecta el riu Tenes. A hores d'ara s'està preparant tota la documentació per optar a aquestes subvencions, que en cas que Parets es pugui beneficiar, s'ha de tenir en compte que són del 95%”. “Precisament tenim un indret dèbil que ja va patir perjudicis quan el temporal Glòria, es tracta del lloc d’entrada del riu al terme municipal, així es protegiria definitivament el polígon Llevant Industrial de possibles inundacions en el futur”.

Els fons europeus Next Generation EU és el pla de reconstrucció econòmica pactat pels països membres de la Unió Europea, arran de la crisi sanitària, econòmica i social provocada per la pandèmia de la covid-19, que mobilitzarà mitjançant subvencions i préstecs, un volum de recursos sense precedents. El paquet econòmic aprovat pel Consell Europeu de 21 de juliol de 2020, comprèn dos tipus de mesures: un pressupost europeu a llarg termini reforçat per al període 2021-2027, i el Fons Next Generation EU, amb un import econòmic total de 750.000 milions d'euros.