L’Escola de la Natura dedica la Taula de Treball pel Canvi Climàtic a la restauració del riu Tenes

18/03/2022

L’acte es va celebrar ahir a la sala d'exposicions de Can Rajoler amb la participació de l’arquitecte i director del projecte, Martí Franch

L’Escola de la Natura va dedicar la Taula de Treball pel Canvi Climàtic al projecte de renaturalització del riu Tenes. L’acte es va celebrar ahir a la sala d'exposicions de Can Rajoler amb la participació de l’arquitecte i director del projecte, Martí Franch.

La Taula de Treball va coincidir amb la presentació en públic de la primera fase del projecte al municipi, va estar presidida per la regidora de Medi Ambient, Rosa Martí, i va comptar amb la participació dels representants municipals, arquitecte del paisatge i redactor del projecte, Martí Franch, i del tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Parets, Joan Carles Millet. L'acte va ser obert al públic i es va celebrar a la sala d’exposicions de Can Rajoler, a través de l'Escola de la Natura.

"La presentació es fa dins la Taula de Treball per tot el que comporta en l'esforç per pal·liar el canvi climàtic", explica el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament de Parets, Joan Carles Millet. "La renaturalització del riu comporta l'extracció de la planta invasora, la plantació d'arbres i arbustos autòctons i la creació de basses per amfibis, entre altres", afegeix Joan Carles Millet. En aquest sentit, apunta, hem "aprofitat que el director del projecte el presenta en públic per poder abordar aquest tema".

Les Taules de Treball pel Canvi Climàtic, on es va presentar la primera fase del projecte, tenen l'objectiu d'exposar, debatre i plantejar actuacions de problemàtiques ambientals que afecten el municipi i que podem fer revertir els efectes del canvi climàtic. Aquest any, s'ha dedicat al projecte de restauració del riu Tenes, mentre que l'any passat es va dedicar a la transició energètica i a la biodiversitat.

A més de la representació municipal del consistori, a través de l'Escola de la Natura, les Taules de Treball compten amb la representació externa a través de particulars, especialistes en temàtiques ambientals, empreses, així com els agents socials o qualsevol persona que vulgui aportar propostes encaminades a incloure la participació i la reflexió. Les Taules de Treball són obertes a tothom i per a més informació o inscripcions cal adreçar-se per a la inscripció prèvia a l’Escola de la Natura al telèfon 935 621 794 o per correu electrònic a escola.natura@parets.cat.