+PLANETA 22 de març, El dia Mundial de l'aigua

22/03/2022

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l’atenció en la importància de l’aigua dolça i de la defensa de la gestió sostenible dels recursos.

 L’aigua significa coses diferents pera cada persona, per això L’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació de Barcelona unifiquen esforços per promoure la campanya- #water2me- #AiguaXmi – que vol plasmar que significa l’aigua per cadascú de nosaltres. Per la nostra llar, pel nostre mitjà de vida, les nostres pràctiques culturals i lúdiques, pel nostre entorn local. etc.

L’aigua és clau per la vida, per les persones, pels animals, per la natura… per a tot el que ens envolta. Moltes persones treballem, proposem, debatem, fem actuacions per conservar-la i millorar-la.

El lema de l’any 2022 és L’aigua subterrània: fem visible allò invisible!

 Les aigües subterrànies són invisibles, però el seu impacte és visible a tot arreu. Fora de la vista, sota els nostres peus, les aigües subterrànies són un tresor amagat que enriqueix la nostra vida. A les parts més seques del món, potser és l'única aigua que té la gent.

Gairebé tota l'aigua dolça líquida del món és aigua subterrània, donant suport al subministrament d'aigua potable, sistemes de sanejament, agricultura, indústria i ecosistemes. En molts llocs, les activitats humanes fan un ús excessiu i contaminen les aigües subterrànies. En altres llocs, simplement no sabem quanta aigua hi ha allà baix. 

Les aigües subterrànies jugaran un paper fonamental en l'adaptació al canvi climàtic. Hem de treballar junts per gestionar de manera sostenible aquest valuós recurs.

 

”">Portal interactiu de l'aigua