+PLANETA L’Ajuntament de Parets se suma a l’acció mundial ‘Hora del Planeta’

23/03/2022

 

L’Ajuntament informa que les llums de tres places romandran tancades una hora durant l’apagada global el 26 de març de 20.30 h a 21.30 h

Parets del Vallès apagarà els llums de tres places municipals sumant-se a l'activitat global l'Hora del Planeta el dissabte 26 de març de 20.30 h a 21.30 h. Els indrets escollits del municipi són les places de la Vila, la del Doctor Trueta i la de la Salut que s'uniran a la multitud d'espais a la resta del món que romandran a les fosques durant una hora per conscienciar a la ciutadania sobre els efectes del canvi climàtic. Per altra banda, el consistori convida a totes les llars que vulguin a sumar-se i participar a l'apagada de llums global.

Aquest any assistim a la carrera més important de les nostres vides: el nostre futur i el del nostre planeta estan en joc. Aquesta dècada és crucial per frenar la pèrdua de biodiversitat i reduir a la meitat les emissions de C02 per al 2030. Si abans no canviem la nostra manera de produir i consumir, serà gairebé impossible evitar els pitjors impactes del canvi climàtic.

En aquesta cursa a contrarellotge, cada acció i cada minut importa. Per això, des de WWF proposen el repte  Kms pel planeta”; utilitzant l’esport i els seus valors com a símbol, amb esforç i treball en equip, l’organització proposa aconseguir el repte de donar la volta al planeta (40.000 Km) el dia 26 de març, i insta als ajuntaments, entitats i ciutadania a participar en el repte corrent, pedalant, caminant, patinant, nedant, etc. per guayar la contrarellotge a la emergència climàtic

L’Hora del Planeta va néixer a Sydney el 2007 i consisteix en apagar el màxim de llums possibles durant una hora per tal de conscienciar i fomentar estils de vida sostenible, el desenvolupament de les energies renovables, la conservació dels boscos, mars i recursos naturals i la lluita contra la pèrdua de la biodiversitat.

L'acció està organitzada per la fundació World Wide Fun Nature (WWF) amb l'objectiu de cridar l'atenció respecte al problema del canvi climàtic. Amb el pas dels anys, aquesta iniciativa s'ha estès mundialment i actualment hi participen milers d'empreses, institucions i organitzacions d'arreu del món amb apagades que van des de petits domicilis fins a monuments icònics d'arreu del món.

L'Hora del Planeta no només es manifesta en un apagament de llums durant una hora, sinó que ara s'ha estès amb multitud d'accions en diversos àmbits fora de l’activitat elèctrica per donar veu a un moviment global de compromís amb la lluita contra el canvi climàtic. Pel que fa als ajuntaments, a Espanya, l'any passat s'hi van sumar 470 consistoris, com Parets, compromesos amb l'acció i la visibilització de l'acció.