+PLANETA És l’hora d’actuar! Let’s Clean Up Europe!

06/05/2022

És l’hora d’actuar! Let’s Clean Up Europe!

Els propers dies 6, 7 i 8 de maig es celebra arreu d’Europa la novena edició de la campanya Let’s Clean up Europe. És una acció comuna a tot Europa emmarcada dins de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que te l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Let's Clean Up!

L’Ajuntament de Parets del Vallès, que participa en aquesta campanya des de la primera edició, acollirà dos matinals de neteja i natura, el divendres 6 i el dissabte 7 de maig en l’entorn de riu Tenes.

Les activitats organitzades per l’Escola de la Natura de Parets i la Fundació RIVUS, compten amb el suport de l’IES La Sínia, les empreses Freudenberg i Grifols, l’associació GRENP, la fundació RIVUS i el Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa.

Les matinals s’iniciaran a les 10 h al passeig fluvial del riu Tenes, al costat de l’aparcament del camp de futbol i a la zona compresa entre el pavelló municipal Joaquim Rodríguez i les pistes d’atletisme respectivament. Des d’allà, es recorrerà un tram de riu per a la recollida de residus (envasos lleugers, envasos de vidre, paper i cartró i altres residus). També es comptarà amb l’assistència d’experts en la matèria que explicaran el valor ecològic de l’espai als participants.

El dissabte a partir de les 11.30h podreu gaduir en família de tallers, i exposicions de fauna local.

Els residus recollits, se separaran selectivament, es comptabilitzaran segons els protocols de la campanya i es coordinarà la seva recollida i posterior trasllat a la deixalleria.

Inscripcions jornada divendres

Inscripcions jornada dissabte