+PLANETA El Ple aprova per unanimitat els nous compromisos del Pacte dels Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima 2022

29/04/2022

 

Es va aprovar el punt en el ple municipal extraordinari del 28 d’abril amb el suport de totes les forces polítiques del municipi

El Ple del passat dijous, 28 d’abril, va votar l’Expedient 1480/2022, que consistia en aprovar l'adopció de nous compromisos del Pacte dels  Alcaldes i Alcaldesses per a l’Energia i el Clima 2022. El Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses és la iniciativa de ciutats i pobles en matèria de clima i energia. Agrupa milers d'autoritats locals i regionals arreu d'Europa i la resta del món amb el compromís voluntari d'aplicar als seus territoris els objectius climàtics i energètics de la Unió Europea.

En aquest punt, que forma part de la regidoria de Medi Ambient, l’Ajuntament va destacar els objectius durant el ple i va sotmetre el punt a votació, que es va aprovar per unanimitat. L’Ajuntament de Parets va exposar els propòsits de la Unió Europea en matèria climàtica per l’any 2030 i va adoptar una sèrie de compromisos per avançar cap a la descarbonització.

En primer lloc, establir objectius a mig i llarg termini coherents amb les finalitats de la Unió Europea i amb els objectius nacionals. La proposta és aconseguir la neutralitat climàtica al 2050 tenint en compte l’actual emergència climàtica i fer de l’acció climàtica una prioritat. Es pretén implicar la ciutadania, l’empresa i l’administració en la implementació d’aquesta visió global i desenvolupar un pacte climàtic local amb tots els actors que tingui com a meta aconseguir aquests objectius. Actuar junts per encarrilar i accelerar la transició necessària: es portarà a terme, dins els terminis establerts, un pla d’acció per assolir els objectius.

Un altre dels objectius és fer xarxa amb els altres alcaldes i alcaldesses i líders locals a Europa. Promoure el pacte perquè creixi amb noves incorporacions per assumir les metes i acords. I, finalment, comunicar els presents acords a l’àrea de territori de la Diputació de Barcelona.

 Coneix el Nou Pacte d'Alcaldies.